Atut, który należy tylko do nas (WIDEO)
Jeśli kiedykolwiek byłeś na wydarzeniu "Chleb ze skórką wszędzie", musiałeś widzieć, jak ludzie pieką chleb i dają go innym z wielką miłością, oddaniem i szacunkiem. To koniec tego, co zaczyna każdy rolnik, młody czy stary. Ale najpierw uprawia ziemię, sieje ziarno i uprawia to, co później staje się mąką, a na koniec tym, bez czego człowiek po prostu nie może żyć.
Świąteczne wydarzenie Audronė i Albinasa Kisielių "Wszędzie chleb ze skórką" trwa już drugą dekadę. Oboje małżonkowie są niestrudzonymi członkami spółdzielni rolniczej "Lithuanian Farm Quality".
Stasė Eigirdienė jest pomysłodawczynią tego wydarzenia, a jej opowieść o tym, jak piecze się chleb, powinna zainspirować młode gospodynie domowe. Zwłaszcza, że litewskiego chleba nie można kupić nigdzie indziej i trudno jest znaleźć nawet podobny chleb w Europie, z wyjątkiem Polski i Łotwy.
"Agrobitė play" odwiedził wieś Radviliškės i przeprowadził wywiady z tymi ludźmi.
Nie zapomnij zasubskrybować kanału "Agrobite play", ponieważ w ten sposób pomagasz niezależnemu dziennikarstwu pozostać takim. Dziękujemy!
